Når julefreden senker seg…

posted in: Nyheter | 0

Og alle hjerter gleder seg. Gjør de det? Det er ikke bare julematen som skal fordøyes i jula;  denne tida kan jo også være en tid for ettertanke og fordøyelse – av gode dager og krevende dager i året som har gått. Fra gammelt av var jula ikke bare fest og glede og herremåltider, men stille timer hvor det er tid til å la bilder fra året som gikk passere revy. Hvor går så veien videre? De såkalte nyttårsforsettene var nettopp sprunget ut av denne fordøyelsen og ettertanken: Hva er viktig i det kommende året? Hvor går kursen videre?

Også vi i Baldron har med oss disse spørsmålene. I 2013 har vi hatt en pause i symposier og arrangementer. Andre bilder tar deres plass:

Bilde 1:

Flytting og husbygging;  Gjennom byggeprosjektet har vi lært svært mye om byggbiologi – altså helhetlige, økologiske perspektiver på hus og helse – gjennom å restaurere en hytte til bolig og sette opp to småhytter – med heltre, halm, treshingler, hamp, lin, leire, stein, trespon, skjerming, likestrøm og solvarme. Vi har prøvd ut de fleste metodene for å kjenne på kroppen og i hendene hvordan tingene blir. Og det har vært uhyre spennende og lærerikt!

Bilde 2:

«Bygg Reis Deg» og Alternativmessa; Byggbiologien har i det hele tatt hatt stor plass dette året, med «Bygg Reis Deg» messa som høydepunkt. Nettverket vokser og vekten forskyves. Vi arbeider fortsatt med skjerming, men det helhetlige helseperspektivet i overensstemmelse med naturen kommer mer i fokus. Derfor tok vi også initiativ til en fellesstand på Alternativmessen med Permakultur, Økosamfunn, Natursamfunn, Gaiagården og Byggbiologi.

 

Bilde 3:

BALDRON senteret i Fastingsgate 4 i Oslo har blitt et godt sted å være. Hit kommer mange innom for å handle litt og få råd og hjelp. Kombinasjonen med terapidagen på torsdager fungerer veldig fint – det er mulig å bestille tid til testing og behandling.

 

Bilde 4:

Medarbeidersituasjonen har gjennomgått en stor endring. Fra å være 8 fra 5 land (de fleste praktikanter og frivillige hjelpere) på kontoret i Eikestubben på det meste, med mange støttespillere innom for å hjelpe med forberedelsene til symposier, har det nå vært et roligere år. Ingen konferanser, bare en runde i byggbiologiutdanningen, Raphael i arbeid med bygging og stort sett Di An og Marianne på kontoret. Men det har vært en nyttig konsolidering av stillingen. Mange gamle støttespillere har gått videre til andre områder, men nye har kommet til. Inger Elise Meberg har vært en god hjelper denne høsten, sammen med en gruppe nye byggbiologer som har stilt opp for messene og møtene. Fra januar får vi hjelp av Marius på kontoret tre dager i uka. Med ham kommer også nye impulser inn. Og mens Aron er i Canada og Harald i Tyskland, har vi fått viktige impulser fra  snekker Frank, Byggbiolog Nicole og kjemiker Anke Stumper og….

 

Bilde 5:

Familien har vokst. Ingelin og Renzo har fått ei lita jente – til stor glede og berikelse for oss alle. Men arbeidet med Klinghardt og testingen fortsetter. Hver torsdag i Fastingsgate.

 

Bilde 6:

Lys og farge har tatt plass på arenaen. Er det symbolsk? Det også – og høyst konkret. Den internasjonale konferansen i Belgia og nordiske treff her hjemme har fått resonans i Baldron. Det blir helt sikket en viktig del av 2014.

 

Ja, se det er spørsmålet: Hva åpner seg i 2014? Vi gleder oss uansett – over året som har vært med mye slit, men også glede – og året som kommer.  Vel møtt i 2014.

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR

Hilsen BALDRON, Marianne og Raphael