posted in: Nyheter | 0

Leder…e 2

Grenser og overganger – en mannlig leder

Ved Raphael

Europa2«Ukraina » betyr grenseland.
Denne huden mellom det gamle, trange Europa og den russisk- sibirske uendeligheten som liksom drømmende skuer mot sin fremtidige kultur… Gjennom vårt arbeid med Svartjordfondet, med melkekooperativet i Odessa, de modige kvinnene i Lemberg / Lvov og den biodynamisk gården på 500 hektar vest for Kiev, fikk vi Ukraina veldig kjært.

Våre turer til Ukraina og Svartehavsregionen var alltid for oss møte med egne røtter; Samtidig kan du føle det skjøre frøet av en fremtidig jord- kultur: menneskelighet i det vesentlige. Ekte mat, grønnsaker fra hagen, høner og honningbier … «Alle» i Ukraina er småbrukere og hobbygartnere, dypt forankret i den svarte jorda.

 

 

Denne jorda vekket begjær0 R– se våre tidligere kampanjer mot misbruk av jordbruksland for drivstoffproduksjon. Det snikende oppkjøpet av Europas «indrefilet», av skruppelløse investorer har nå blitt en nærmest total overtakelse.

Er det slik en tilfeldighet at akkurat nå er den russiske statsministeren annonserte at de forbyr GMO og fordeler jord for økologisk landbruk med et bredt spekter av deltakere?

100 år etter utbruddet av den første verdenskrig sås spirer til dype konflikter med all kraft. Hva du virkelig kan lære av 1914, har vår venn Dr. Markus Osterrieder dokumentert i dybden i sin nylig publiserte bok. Vi ser frem til seminarer og foredrag med ham i august!

Våren 2014 er en milepæl i forholdet mellom mann og maskin. For noen uker siden ble «Google Glasses» lansert: Et par briller med innebygd skjerm, filmkamera og lyd direkte til det indre øret, en teknologi som forbereder seg på å gjøre datasnusing og tankekontroll til mote. Iført de kule multimedia brillene for direkte innsending til storebror – fordi det er så gøy. Dette er en kommunikasjonsfest: du sitter overfor kjæresten din og hvisker: «Se meg inn i øynene, lille venn,» – mens du på samme tid ser en fotballkamp på skjermen din og henter ned bakgrunnsinformasjon om dine inntekter.

Men pass på: hvem vet hva programmet kjører … Din kjære, filmet live fra ditt nær-perspektiv, vil bli videresendt direkte til Google. Hvorvidt Google – NSA komplekset snart må sette opp en hel by til å lagre all dataene? For å gjøre besittelsen av vår bevissthet helt komplett, vil lydoverføringen ikke gå som vanlige hodetelefoner utenfor øret, men direkte inn i kroppens «bone resonans» (over øreknokkelen). Det er den intime lydoverføringen gjennom det indre øret og hodeskallen som lar deg høre din egen stemme innenfra (alle har opplevd overraskelsen når de hører deg selv i lydopptak utenfra). Dette indre klangorganet som gjør lyden til din indre, personlige stemme (per – sonar) kan vi derfor heretter dele med Google og gjøre den teknologiske, kollektive intelligensen vår tid tilgjengelig.

I fremtiden vil vi ha behov for å lage øyer av reell bevisst; reelle sanseoppfatninger, ekte følelser, ekte møter fra person til person. Alle disse blir desto mer verdifulle da: subversive, kimkraftige, fellesskapsdannende!

I Baldron-kalenderen for sommermånedene finner du en overflod av slike aktiviteter, organisert av oss eller av våre venner. Hjertelig velkommen!

Hilsen Raphael