Hjelp for Skole uten Klasserom i Kaukasus

posted in: Nyheter | 0

Hjelp for „Skole uten klasserom“ i Kaukasus

PS: For utfyllende tekst på tysk og en mengde nye bilder, klikk HER
„Skole uten klasserom“ har eksistert som initiativ siden 2003. Prosjektet er et forsøk på å utvikle en skole for barn som ikke klarer å finne seg til rette i vanlig skole, barn som ellers ville fått diagnoser som ADHD og Autisme. Prosjektet er initiert av Gunter Gebhard og Lena Badanova. Etter hvert har de bygget opp en stab av hjelpere som er med hele eller deler av året. Ved siden av sommerskolen har de nå barn som kommer for lengre perioder hele året, med eller uten foreldrene.
Først arbeidet de i Nord-Russland, deretter flyttet prosjektet til Maikop i republikken Adegeya i Syd-Russland. Nå arbeider de både i Kaukasus fjellene og i flere russiske storbyer – med et internasjonalt nettverk i flere land, blant annet Island og Norge.
Foreningen „Miralmas“ i Stuttgart, som ble grunnlagt for å støtte initiativet, kan være mellommann for alle finansielle spørsmål; den kan også utstede gavebekreftelse (for skattefratrekk).
(Direkte kontakt med initiativet: almaz(at)radnet.ru eller cornalmas(at)freenet.de , Tel. +7-8772-543983)
Fra og med november 2007 har vi i Norge et gavefond til støtte for dette fremtidsprosjektet:
Flowfond er etablert!
Flowfond har som formål å støtte levende pedagogikk og vital, bærekraftig teknologi i øst og vest. Kort sagt: alt som vokser fra og tjener den nyskapende flyten (”flow”) av voksende bevissthet i menneskeheten og naturen.
”Skole uten klasserom” i Rusland er flowfondets første prosjekt.
Flowfond Konto nummer 1254 05 40274