Mye nytt i september:

posted in: Nyheter | 0

Kjære BALDRON- venn!

I det vårt nye arbeidsår har begynt, med skolestart og ny frisk, sender vi dere en liten oppdatering om våre arrangementer og virksomheter utover høsten. Hvis noen av dere synes det er mye å få oversikt over, så har dere helt rett.  Men alt henger sammen, så fortvil ikke, bli kjent med en ting av gangen, så faller til slutt brikkene i puslespillet på plass. Vårt mål for 2011 er å beholde mangfoldet – men prøve å ordne det så det er lettere å overskue. I midten finnes et usynlig punkt. Det er der mennesket kommer til syne, essensen av det vi tror på; Det skapende mennesket som samhandler med naturen og står i resonans og relasjon til verden omkring. Essensen av det vi driver med ligger ikke i de enkelte tingene og aktivitetene våre, men i dette usynlige midtpunktet av menneskelighet og mening.

Rosetog La oss gjøre verden vakrere!

Dette føler vi er enda sterkere aktualisert etter 22. juli.  Aldri har behovet for lys og varme mellom menneskene på jorden vært tydeligere, sammen med ønsket om å gjøre verden vakrere. Vi forsøkte med et utspill om dette; Gå ut og finn et sted som trenger pleie og se om du kan gjøre det vakrere der. Plant en blomst! Tenk om rosetogene kunne manifestere seg i en impuls for en vakrere og mer kjærlighetsfylt verden!

“Nå spør mange fra hele verden oss. Er dere ikke litt naive? Tror dere at landet deres kan være trygt med all denne åpenheten? Men det er de som spør slik som er naive. Murer og tungt bevæpnede vakter betyr ikke nødvendigvis mer sikkerhet.”

Prableen Kaur i Aftenposten 21.08.2011

Miljømedisin – ny utdanning i høst

Allerede i august startet vi vår nye utdanning i miljømedisin. Den ble en stor suksess, og det er allerede klart at vi fortsetter med denne utdanningen. Vi gjentar basiskurset første uke i oktober så flere kan være med, og vi fortsetter med neste kurs, denne gangen MFT; Mental-Felt Terapi. Lyskinesiologi og arbeid med lys vokser fram som et viktig redskap, både til testing og behandling, ikke minst med tanke på vår tids helseutfordringer knyttet til synergien av toksiner, kroniske infeksjoner og elektromagnetisk belastning.

Byggbiologi – oppstart av kull III

Utdanningen i byggbiologi har startet med sitt tredje kull. Vi har stor pågang, både av folk som ønsker å delta og av folk som ønsker å få sjekket husene sine. Det viser at dette temaet har voksende fokus. Stadig flere vil sette seg ordentlig inn i temaet og lære å vurdere og håndtere utfordringene våre elektromagnetiske omgivelser gir. Personlig er vi midt i en prosess med å bygge opp et senter for byggbiologi, med Nordisk byggbiologisk forening og modellbygg for hus og helse.

El-symposiet – litt annerledes dette året

For alle som har satt av datoen i høst; vi har valgt å satse med et større el-sympoium først i 2012. En ting er at vi har mange aktiviteter på gang, vi merket også at vi trenger flere medarbeidere. Derfor satser vi på et mindre arrangement denne helgen, med noen av de som vi hadde avtalt med. Og det heter….:

Klima(ks)

et septemberevent om klima og miljø

Siden våre gamle venner Gunter Gebhard og Markus Osterrieder kommer, har vi fokusert på et annet og særdeles viktig tema i tiden. Nå handler det om miljø og klimapolitiske virkemidler. Klimakrisen setter store spørsmål på dagsorden. Blant dem er den såkalte ”geo-engineering”. Vi spør; Kan vi mekke med jorda? Hva er konsekvensene av de foreslåtte, storstilte tiltakene for å stoppe den globale oppvarmingen? I dette seminaret har vi ved siden av våre to kjære venner invitert legen Vilhelm Schjelderup og Michael Hille, og fokuset blir på politiske, bevissthetsmessige og økologisk/helsemessige konsekvenser. Hva gjør for eksempel kvikksølv og aluminium – ute i naturen og inne i våre kropper – fra vaksiner for eksempel?

Misteltein-blomsteressenser – nytt kurs i desember

Denne høsten holder vi igjen kurs i blomsteressenser. Mistelteinessensene våre var utgangspunktet for etableringen av BALDRON, og fra dem kommer navnet: En sammenstilling av navnet til lysguden BALDER og det keltiske RON; en skål/gryte (vi finner ordet igjen i Cauldron). Da ble det BALDRON. Og det passer godt; essensene blir laget i en krystallglass-skål med kildevann i sollys. BALDRON-essensene er en godt bevart hemmelighet for de fleste, men vi får stadig flere begeistrede tilbakemeldinger fra leger og terapeuter i ulike som bruker dem. Dermed tar vi oppfordringen på alvor og inviterer til et kurs første helgen i desember.


BALDRON

er et helt univers. Rettere sagt, det er et forsøk på å utvikle en ny, helhetlig tilnærming til livet. Vi mennesker er kreative, spirituelle vesener som lever i et nært samspill med hverandre og med naturen omkring oss. Vi i BALDRON forstår jorda som en levende organisme og mennesket som en sentral del av denne helheten. Derfor prøver vi å skape forståelse og rom for helhet og mangfold ut fra tanken om størst mulig sunnhet for mennesker og for jorda. Alt vi gjør, har en virkning. Vi forsøker å finne fram til det som virker best; for hver enkelt og for naturen omkring oss.

BALDRON Helseforhandleren

er nettbutikken vår – inntektskilden som gjør BALDRON Akademiet, rådgiving, symposier og alle andre non-profit aktiviteter mulig. Vi ønsker å kunne tilby de tingene vi ser er nødvendige og gode hjelpemidler for å håndtere helseutfordringene vi står overfor.  Det handler om utstyr for måling og skjerming av elektromagnetisk belastning og stråling. Det handler om godt lys og rent, vitalt vann, om næringstilskudd for avgiftning og om terapeutiske hjelpemidler som frekvensterapi og lysbehandling. Vi har to telefonlinjer og stiller opp så langt vi kan med rådgivning og hjelp. Telefonen vår er alltid åpen, men ha tålmodighet hvis du ikke kommer gjennom: Det er mange som ringer oss hele dagen hver dag. Send gjerne en e-post, så svarer vi så fort vi kan.

Farvel til lyspærene?

I det vi sender dette ut, skriver vi 1.september – og avisene forkynner at det nå er slutt på salg av 60W lyspærer. Norge ligger jo først i løypa med forbud mot glødepærer og en nedtrapping hvor de forsvinner fra butikkhyllene i tur og orden. Mens ledende EU-politikere ønsker å gå motsatt vei – tilbake til sunt lys. Om det da kommer fra helt nye teknologier eller fra de gode gamle glødepærenesom er mye mer miljøvennlige enn det markedet vil ha oss til å tro. Egentlig hadde de også en mye lengre levetid , jf. den viktige dokumentaren om ”The pyramide of waste” – den med hensyn reduserte levetiden i glødepærene (og iPod batterier etc). Se traileren her, hele filmen her. Vi har lenge forsøkt å rope varsko mot energisparepærer. Nå sier vi; løp og kjøp 60W hvis det er noen igjen i butikken din! Lyspæras historie har mange interessante trekk; det er mye penger å hente på kontroll av lyspæremarkedet….

Med ønske om en fruktbar, varm og nærende høst og en stor takk til alle våre støttespillere!

Marianne & Raphael