Terapi ved Cathrine Sverre

Cathrine Sverre

 

RYTMISK INNSMØRING   ved Wegman \Hauschka metoden

Rytmens grunnleggende betydning for alt liv er utgangspunktet for denne behandlingsformen. I den forståelsen av mennesket og dets livsorganisme som ligger til grunn for rytmisk innsmøring , veksler de oppbyggende prosessene i stoffskiftet og lemmene med de nedbrytende prosessene i nervesansesystemet. Mellom disse to polene virker det rytmiske systemet formidlende og utlignende ved lungenes åndedrett og hjertets og blodets puls og sirkulasjon. Menneskets selvhelbredende krefter anses å ha sin kilde i dette rytmiske området og ved denne terapiformen styrkes nettopp disse grunnleggende organfunksjonene.

I en rytmisk innsmøring påføres en virksom substans ( oftest en olje ) over hele kroppen eller på enkelte kroppsdeler med en lett berøringsteknikk med rytmiske sirkelbevegelser. Den jevne, rolige rytmen virker harmoniserende på de rytmiske funksjonene og dermed også på hele mennesket. Åndedrettet blir roligere og dypere, søvn -våken rytmen reguleres og fordøyelsen blir stimulert. Slik tiltales alle menneskets tre funksjonssfærer : nervesanseområdet ved hudkontakt og duft fra oljen ; stoffskifte-lemmeområdet ved den økte blodgjennomstrømningen og varmen ; og det rytmiske midtområdet får støtte til harmonisering av sine funksjoner ved stødige, rytmiske strøk.

 

En helkroppsinnsmøring varer ca.30 – 40 min. med en påfølgende hviletid som kan variere fra 15 -30 minutter.

 

Noen indikasjoner:

– Forebyggende mot stress av alle slag, ved utmattelse og kraftløshet

– Alle rehabiliteringssituasjoner – medisinsk som kirurgisk

– Posttraumatiske syndrom – helst sammen med en aktiv terapiform \samtaleterapi

– For å konsolidere helse uten foreliggende konkrete sykdommer

Generelt kan man si at en rytmisk innsmøring er avslappende og styrkende, stimulerer kroppens helbredende krefter og derved kan øke velbefinnende og lindre smerte og lidelse. Den kan hjelpe klienten til å oppleve kroppen som helhet og styrke identitet og selvfølelse.

For avtale eller nærmere informasjon er du velkommen til å ta kontakt med Cathrine Sverre : mobil – 92 48 64 46 , e-post – casverre@frisurf.no. Behandlingen skjer også i samarbeid og etter forordning fra lege og andre terapeuter.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *