Det usynlige landskapet: Skandinavias vesen og oppgave i Europa

Denne uken er Franziska van der Geest på besøk i Oslo hvor hun avslutter sin 5 måneder lange reise i Norden. Torsdag 24.11. kl. 19 vil hun for første gang fortelle om arbeidet, reisen og det hun har lært og opplevd om om landskapets vesen, om Nordens oppgave i Europa og om hvilke muligheter og oppgaver vi har for å styrke og støtte livskrefter, fred og utvikling. Dette blir sannsynligvis siste gang hun er i Oslo, for nå er arbeidet her avsluttet. Derfor: vi ønsker alle hjertelig velkommen til denne kvelden!

Det usynlige landskapet: Skandinavias vesen og oppgave i Europa

Møter med naturånder og i øst, vest, nord, syd

Bilder, lysbilder og fortellinger fra en nokså uvanlig reise

Tid: 24.11.2016 kl. 19:00 – 21:00

Sted: Oscars gate 10, 0352 Oslo

Inngang: 100,-

Franziska van der Geest og Thomas Matejicek fra Sveits forteller fra sine møter med vesener og energier i de nordiske land. De som kjenner dem fra deres tidligere seminarer i Norge , vet at dette alltid skjer på en sprudlende, spontankunstnerisk måte. Gjennom 5 måneder har de latt seg lede fra sted til sted, alltid i en levende, lyttende dialog med elementarvesener, landskapsengler og erkeengelen Mikael, vår tids ledende ånd. Med seg i bobilen har de hatt gaver som vokste underveis: kildevann fra alle Europas elver og hav, fra kilder og innsjøer, dessuten sand og steiner fra noen helt spesielle steder – og aske fra de ritualene med ild og vann som de gjennomførte på hvert sted. Ethvert transformerende healingarbeid blir da også fanget opp i et intuitivt bilde der liksom naturåndene selv fører fargestiftene (se http://www.artmajeur.com/de/artist/desiree/collections) .

Underveis har de sett og lært – om Nordens vesen og oppgave. Foredraget på torsdag vil særlig ta opp spørsmålet om hva som er Skandinavias skikkelse og oppgave i Europa i dag? Og hva er så spesielt med Nord-Norge? Hvilke muligheter finnes det for å fremme en spirituell økologi i en levende dialog med naturen? Kan vi – for eksempel ved den russiske grensen – samarbeide med Jordas vesener for å styrke fred og liv på et indre plan?

Franziska van der Geest er pedagog og terapeut og har startet og ledet Steinerbarnehager i Sveits og Tyskland. Sammen med sin partner Thomas Matejicek  har hun de siste 10 årene reist i hele Europa samt Amerika, Asia og Afrika med sin selvvalgte livsoppgave «Biographie – Geographie»: et personlig, intuitivt og lekent-meditativ arbeid med helbredelse og forvandling og menneskeskapte blokkeringer i landskapet. Når det er tid underveis, gir hun personlig veiledning til mennesker og prosjekter som jobber for en fremtid i fredelig selvutfoldelse.

Sie werden uns von ihren vielen Erlebnisse mit dem Grundsteinspruch Rudolf Steiners in der Begegnung mit dem Wesen Skandinavien erzählen, durch das sie viele Monate geführt wurden und begleitet von Ort zu Ort durch die Naturkräfte des Lebens selbst und durch die Begegnungen mit allen Kulturströmungen des Nordens.

 

Foredrag på tysk med oversettelse til norsk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *