CONTENTS

aug
16
søn
2015
Walking Mediation: Inspirasjonsvandring august @ BALDRON
aug 16@17:00-21:00

Fra lys til varme, fra blomst til frukt: overgangen fra St.Hanstid til sensommeren er en av de store snupunktene i årsløpet. Den ble feiret av kelterne som Lugnasad og er fortsatt festdag i Irland, ja nasjonaldag i Sveits!

Sola i løvens tegn: det er selve sentralpunktet i dyrekretsen. Nå kan snart kornet høstes, mens epler, pærer og plummer fylles med sødme og tyngde. Ja, det er et tyngdepunkte i året; et sted der vi ikke bare høster “sjelefrukter”, men også gjør oss klar til et nytt arbeidsår /skoleår, resp. forbereder den neste vekstsesongen. 

Igjen er det en høytid for dialog, for møter med naturen og dens levende vesener, med selve jorda. I Norge har vi lange tradisjoner for vandringer og møter med elementene ved hav og sjø, på fjell og vidder, i skog og mark og i frodige daler.

Søndag 19.8. kl. 17:00 inviterer vi til inspirasjonsvandring i Syverudskogen ved Årungen i Ås, med utveksling av inntrykk og felles måltid.
Meld fra om du kommer til post@baldron.com/64943577 eller på facebook

 Theodor_Kittelsen_Soria_Moria

Dette er en type “Walking Meditation”, med dype røtter ned i det sjelerommet som forbinder oss med naturen.

Kl 17: Vi samles; innledende ord; alle samler seg om sine spørsmål og impulser.

ca kl 18: Hver og èn går for seg selv i det vakre landskapet rundt Årungen. La blomster, trær, fugler og “atmosfærene” tale til deg! La naturen og din sjel møtes gjennom “inspirasjonsportene”.

Alle komme tilbake i hvert sitt tempo. De som er først, begynner å lage et godt måltid.

Felles bord, utveksling av inntrykk og inspirasjoner.

 

Les mer om bakgrunnen:

Dirk_Kruse_empathisch

om Dirk Kruse, han som utviklet denne metoden – og andre verktøy som bl.a. Spirituell Organisasjonsutvikling  og Sjel-til-sjel kommunikasjon i (og med) med naturen

Det blir jevnlige inspirasjonsvandringer gjennom året – sjekk events.        

Hva er en inspirajsonvandring?

Metoden er inspirert av antroposofien – men for all del: Inspirasjonsvandringen er åpne for alle åpne sjeler.

Det hjelper selvsagt hvis man har noen form for meditativ praksis – men hvis du tror at du ikke mediterer, så tar du ganske sikkert feil. Du vet det bare ikke.

La deg inspirere! Året 2015 trenger mennesker …

…som bevist følger med i tidens gang;

…som balanserer skarp observasjon av ytre hendelser med hjertevarm fremdyrking av fred og åpenhet;

…som ansikt til ansikt med kynismen i verdenspolitikken allierer seg med de gode kreftene som stadig er rundt oss og tilbyr inspirasjon og styrke;

…som lar seg inspirere og styrke av dypdedimensjonen i naturen.

Les mer om metoden, på engelsk

Vi sender gjerne mer (på engelsk eller på tysk) , hvis du sender oss en personlig epost.

—-

Her er en kurstekst fra våre venner på “Quellhof“:

Die Inspirationswanderung

Eine anthroposophische Gehmeditation

Wanderungen in der Natur können, das wissen wir, bei der Lösung von Erkenntnisfragen und Problemen im Alltag oder Beruflichem sehr hilfreich sein.

Bei der Inspirationswanderung wird das Naturerleben bewusst mit einbezogen und in ungewohnter Tiefe ausgelotet. Sie führt Stufe um Stufe tiefer in übersinnliche Wahrnehmungsräume der Imagination, Inspiration und Intuition und wird damit zu einer zentralen Methode z.B. bei Problemlösungen.

Dirk Kruse macht u.a. detailliert auf sogenannte Inspirationstore aufmerksam. Gefundene Gesetzmäßigkeiten und eigene Erfahrungen werden vertiefend bearbeitet. Dabei kann es zu einer Wechselbeziehung mit Elementar- und Engelwesen kommen – zur Befreundung mit unserer Wesens-Umwelt.

Norsk oversettelse:

Inspirasjonsvandring

En antroposofisk vandremeditasjon

Vandinger i naturen kan som vi vet være svært nyttige når det gjelder å løse kunnskapsspørsmål og problemer i dagligliv eller arbeid.

Ved en inspirasjonsvandring blir opplevelsen av naturen bevisst inkludert og utforsket i en uvanlig dybde. Den fører deg trinn for trinn dypere inn i oversanselige eområder av fantasi, inspirasjon og intuisjon, og blir dermed en sentral metode for eksempel i problemløsning.

Dirk Kruse gjør detaljert oppmerksom på såkalte inspirasjonsporter. Lovmessigheter og egne erfaringer blir fordypet og bearbeidet. Dette kan føre til en utveksling med elementære og engleaktige vesener og vennskap med vår vesensfylte omgivelse.

aug
27
tor
2015
Å kommunisere med vannelementet – foredrag og geomanti-workshop med dr. Gregor Arzt – Sensitiv kommunikasjon med elementene og Sacred Landskape, i Oslo og omegn. Arrangør: BALDRON. @ BALDRON i skogen og BeeDynamic
aug 27@18:00-aug 30@14:00

Empatisk kommunikasjon med Jorda

Foredrag og Earth Healing – workshop i Oslo og omegn.

 

se her et intervju med Dr. Gregor Arzt i Oslo, høsten 2014.

Dr. Gregor Arzt (Berlin) er doktor innen musikkvitenskap og litteratur, antroposof, birøkter, gårdbruker og mangeårig leder av et fagbibliotek for klassisk homeopati.

Siden 2002 har han arbeidet som profesjonell geomant, leder for utdanninger innen radiestesi, dialog og vesensmøter med naturånder. Gregor Arzt er også koordinator for forskningsprosjekter innen “grønne energiteknologier” basert på energiforskning og dybdesensorikk (“Bildekäfteforschung”). Hans gårdsprosjekt “Undinenhof” utenfor Berlin er et eldorado for mennesker, dyr og naturvesener.

about4

Han kommer  nå  for andre gang til Norge. Denne gangen blir det fokus på vannelementet, med foredrag og et lokalt, geomantisk arbeid i Stor-Oslo-området, mellom Oslo, Årungen og Glomma.

Hans metodiske, bevisste forbindelse mellom finstemt fornemmelse og begrepsdanning får fram de intuitive evnene hos deltakerne og  bygger en bro til mange andre erfaringsbaserte retninger innen energi- og åndsforskning.

 

Gregors biografi:

 • født 1963 i Essen, Tyskland.
 • Studium av litteratur- og musikkvitenskap, promosjon ved TU Berlin i 1994.
 • Gift, 4 barn. Bor siden 2002 på besøksgården “Undinenhof” ved Barnewitz/Havelland nær Berlin, et møtested for mennesker, dyr og naturkrefter.
 • Gregor Arzt har helt siden barndommen intuitivt kommunisert med naturenergiene.
 • 1997-2001 flere utdanninger innen geomanti og radiestesi hos Marko Pogacnik, Reinhard Schneider og Prof. Eike Hensch.
 • Siden 2002 geomant og åndsforsker på fulltid. Han har ledet mange helbredelses- og erkjennelsesprosesser med grupper i hele Europa, helt til Russland.

Det som gjør utdaningene hans så populære, er bl.a. hans spesielle lærerstil: Han guider gruppen gjennom hele prosessen på en slik måte at hver enkelt deltaker kan finner sin personlig kontakt med den åndelige verden – samtidig som det oppstår en felles, kreavtiv forbindelse i opplevelse, erkjennelse og handling.

 

 

Oversikt over arrangementene:

 • Torsdag, 27.8.2015 kl 19-21 – Foredrag:

Livets element: Det hellige vannet

Forskeren og geomanten Dr. Gregor Arzt beretter fra sine møter med vannelementet:
– Hva gjør vannårer med søvnkvaliteten?

– Hvorfor opplever vi så mye uttørking av brønner og kilder idag?

– Finns det en bevissthet i elver, innsjøer og hav? Og hvis ja: hvordan kan vi kommunisere med dem?

Sted: Antropos Bokhandel, Josefinesgate 12, Oslo

Info / påmelding her

facebook info og påmelding her

 

 • Fredag 28.8.2015 kl 17-20 – Praksis-Workshop:

Lær deg å sanse vannet som et levende vesen

Øvelser i åndelig-sanselig iakttakelse.

Sted: Akerselva ved DOGA /Kulturkirken st. jakob, Hausmannsgate, Oslo

Info / påmelding her

facebook info og påmelding her

 

 • Lørdag 29.8. til søndag 30.8.2015 – Intensivseminar:

Earth Healing for Oslo omegn – helbredende impulser for vannsystemet.

Fokus på Årungen (ved E6 mellom Ås og Vinterbro)

I dette seminaret får du anledning til å komme inn i en dybdedialog med vannelementet. Vi har valgt innsjøen Årungen mellom Ås og Vinterbro som utgangspunkt, 25 minutter sør for Oslo ved E6. Den spiller nemlig en sentral rolle i den usynlige landskapsorganismen rundt Oslo, og i tillegg trenger den healing på alle plan: Den har vært meget forurenset i mange år, og har vært gjenstand for store kampanjer for å få renset vannet. Det blir interessant å se hvordan en åndelig kommunikasjon og healing kan komplementere de omfattende økologiske tiltakene som er blitt gjort i det siste.

Kursinnhold:

Vi skal sammen gå gjennom geomantiske metoder for helbredelse av Jorda og vannet. Vi vil oppleve vannelementet som et kollektivt speil for menneskenes sjel og besøke og aktivere ulike akupunkturpunkter og vannlegemer som er forbunnet i samme landskapssystem, helt opp til Glomma.

Sted: BALDRON i skogen og BeeDynamic, Syverudveien 138, 1407 Vinterbro

Info / påmelding her

facebook info og påmelding her

hold deg oppdatert på facebook siden baldron.no

Mer info:

 

Oppdatert info om arrangementene: facebook siden baldron.no

undinenhof.de (hans nettside på tysk)

 

 Inntrykk fra opplevelsesgården “Undinenhof” ved Berlin

Blick auf rechtes Stallgebäude c hofleben Die große Stutenherde beim Koppelumtrieb Familie Arzt 2012 Minischwein Pauline mit Gregor auf Tuchfühlung Üben der Bogenschützen1 Zu Pferde Bogenschiessen- Swantje auf Wielkopolskistute Lina

 


 

Lurer du på hva geomanti handler om? her er litt stoff til fordypning:

Hva er geomanti?

Hvordan kan et menneske eller en gruppe omgås kreativt med vår tids voldsomme omveltninger på alle nivåer av vår jordiske eksistens?

Hvilke verktøy har vi til rådighet for å støtte die kosmiske endringene i oss selv og i det jordiske universet?

 

Her er noen av pionerene innen Sacred Landscape / geomanti:

Marko Pogačnik kan anses som grunnlegger av den „nye“ geomantien. Han er blitt kjent i Norge gjennom to intensive seminarer i 2001 og 2010

Marko Pogačnik er geomant, kunstner og forfatter fra Slovenia. Hans livsverk er manifestert i steinsetninger for Jord-akupunktur over hele kloden, i uttalelige seminarer og utdanninger for «Sacred landscape / Intuitiv kommunikasjon med Jorda» og i et dusin bøker om geomanti, naturånder og Jordas forvandling. Han har gjennom sitt arbeid preget det flerdimensjonale rommet, livskunsten, kosmogrammer og jordens kosmos. Til hans oppfinnelser hører også Lithopunktur som jordakupunktur. Hans impulser bæres videre i «LifeNet» : et nettverk for gjensidig inspirasjon mellom den levende Jorda og menneskeheten.

 

 

Andre banebrytere for en moderne, empatisk kommunikasjon med Jorda, er

Stefan Brönnle, professor for lanskapsøkologi ved München og grunnleggeren av Inana  akademiet.

 

Hans-Joachim Aderhold, brobygger innen det antroposofiske

 

Dr. Gregor Arzt, leder for en meget anerkjent utdanning.

Gregor Arzt har selv skrevet denne fine innføringen:

 

Allment om geomanti

Geomanti er erfaringsvitenskapen for den belivede, gjennombesjelete og gjennomåndete jorda. Den forener spirituelle, kunstneriske, sosiokulturelle, terapeutiske og naturvitenskapelige betraktninger i seg til en helhetlig vitenskap. Den er så gammel som menneskeheten selv og finnes i alle verdens kulturer (for eksempel i Kina som Feng Shui) og ble i vår vestlige sivilisasjon gjenoppdaget for omkring 30 år siden og tidsmessig videreutviklet. Gjennom sin grunnleggende betraktningsmåte, kan geomantien anvendes terapeutisk, rådgivende og formende i boliger, hus og hager, firmaer, institusjoner og for hele landskap og regioner.

Geomanti er beslektet med den helhetlige ansatsen i homeopatien. I den praktiske framgangsmåten finnes et dypt slektskap med menneskenes akupunktur og reflekssoneterapi, for også jorda har slike finstofflig- energetiske organsystemer som chakraer, meridianer og akupunkturpunkter, både for de store og de små landskapsområdene.

Som geomant vil jeg gjerne være både vitne og verktøy for jorda og menneskenes felles evolusjon. Som andre geomanter og åndsforskere, arbeider jeg for et fremtidig, felles livsfellesskap mellom jorda og menneskene. Vi utforsker de felles utviklingstemaene for steder, regioner og deres beboere, og ønsker å begeistre menneskene for jordlivets verdi og deres ledende oppgaver i dette. Som rådgiver og lærer kan jeg vise dem veier til en tidsmessig forbindelse med livets urkrefter, og vise dem hvordan de individuelt og kollektivt er sammenvevet med disse kreftene: lokalt, regionalt, globalt, kosmisk. Geomanti kan hjelpe den enkelte til å gå over fra å være en tilskuer til hendelsene til å bli en medskaper og finne sitt eget, individuelle og også felles kunstneriske uttrykk.

Jeg tilbyr geomanti som en åndelig skoleringsvei og meditasjonstrening for alle som gjerne beveger seg ute og som ønsker å forbinde seg med naturkreftene. I dette opplever jeg at det aller viktigste er at alle deltakerne øver og forsker sammen, slik at helbredelse kan finne sted. Vi søker å gripe og erkjenne de aktuelle oppgavene for det forestående felles utviklingsskrittet for jorda og menneskene.

 

 


 

PS

Dette var foredragene i november 2014:

·       Tirsdag 11.11.2014

(Formiddag: praktisk geomantisk arbeid i en liten krets i Ås-området)

 Teknologi og livskraft 
 Iakttakelser rundt “grønne teknologier”, basert på forskningsprosjekter med vind- og solenergi.
 (Foredrag med spørsmålsrunde og samtale)
·       Onsdag 12.11. 2014
 Biene og den nye jorda 
 Radiestetiske og geomantiske forskninger av en birøkter og kvistgjenger.
 (Foredrag med spørsmålsrunde og samtale)
·       Torsdag 13. 11. 2014
Genius Loci: Hvordan finne de energetiske forbindelsene mellom skolen og dens sted på Jorda? 
Steder og deres beboere preger hverandre – over lengre tid. Slik skal det også være, fordi mennesket og jorden er partnere i en felles utvikling. Jorden gir oss muligheten til å bli mennesker – en prosess som også innebærer gjennomtrengning og forvandling av naturen – i kjærlighet og erkjennelse. Vi mennesker er på jakt etter det rette stedet for oss, der vi kan utvikle oss. Samtidig leter Jord-bevisstheten (Gaia) etter de rette menneskene på hvert sted – de menneskene som kan være i stand til å (an)erkjenne og ta fatt i “genius loci”, det lokale utviklingspotensialet. Hvis beboerne er for søvnige til å merke denne invitasjonen til felles utvikling, så kan verdifulle livskrefter i terrenget blokkeres.
Hvordan er det for en skole? Hva “gjør” stedet med skolen, og hva gjør skolen med området? Hvordan vil biografien, utviklinger og hindringer i en skole-organisme gjenspeiles i “energikroppen” til skolegården? Hvilken større romlig-mental struktur er skolen en del av? Kan et erkjennelses- og helbredelsesarbeid på stedet ha gode tilbakevirkninger også på skolenes elever og medarbeidere? Og hvordan kan slikt arbeid eventuelt utføres?
Kurslederen, Dr. Gregor Arzt, vil gi en innføring i geomanti, som han ser som en empirisk forskning av den levende jorden og på samme tid som en form for åndelig forskning og skoleringsvei. Han vil rapportere fra arbeidet sitt med ulike steinerskoler, og han vil berøre karakteristiske detaljer ved Steinerskolen i Ås.
 
 

Oppdatert info om arrangementene: facebook siden baldron.no

Livets element: Det hellige vannet @ Bokhandel Antropos
aug 27@19:00-21:00
 • Torsdag, 27.8.2015 kl 19-21 – Foredrag:
 •  Entré: 100 kr (studenter, pensjonister 50 kr)

Livets element: Det hellige vannet

Forskeren og geomanten Dr. Gregor Arzt beretter fra sine møter med vannelementet:
– Hva gjør vannårer med søvnkvaliteten?

– Hvorfor opplever vi så mye uttørking av brønner og kilder idag?

– Finns det en bevissthet i elver, innsjøer og hav? Og hvis ja: hvordan kommuniserer vi med dem?

 

 

facebook info og påmelding her

Oversikt over alle arrangementene med Gregor Arzt her

 

4818492165_fa34b6d252_b 3403082301_d9960fc8c8_o Küste_Rügen_geomanti_Gregor_Arzt Gregor_Arzt verschmitzt 1558 x 1558 geomanti_vann_Gregor_Arzt Bruchwald_geomanti_Gregor_Arzt.jpg

1095058404_d1a969e658_b 6137748758_e9738a1937_b 13668997695_7746c81bfe_b 14301130380_5c4888b94b_b

aug
28
fre
2015
Lær deg å sanse vannet som et levende vesen @ Akerselva ved DOGA /Kulturkirken Jakob
aug 28@17:00-20:00
 •  Praksis-Workshop:
 • Entré: 100 kr (studenter, pensjonister 50 kr)

Lær deg å sanse vannet som et levende vesen

Øvelser i åndelig-sanselig iakttakelse.

Sted: Akerselva ved DOGA /Kulturkirken st. jakob, Hausmannsgate, Oslo

 

facebook info og påmelding her

Oversikt over alle arrangementene med Gregor Arzt her

 

 

3403082301_d9960fc8c8_o Küste_Rügen_geomanti_Gregor_Arzt Gregor_Arzt verschmitzt 1558 x 1558 geomanti_vann_Gregor_Arzt Bruchwald_geomanti_Gregor_Arzt.jpg 4818492165_fa34b6d252_b

1095058404_d1a969e658_b 6137748758_e9738a1937_b 6266081609_ac28c02e42_b 13668997695_7746c81bfe_b 14301130380_5c4888b94b_b

aug
29
lør
2015
Earth Healing for Oslo omegn – helbredende impulser for vannsystemet @ BALDRON i skogen og BeeDynamic
aug 29-aug 30 heldags
 • Lørdag 29.8. til søndag 30.8.2015 – Intensivseminar:

Earth Healing for Oslo og omegn – helbredende impulser for vannsystemet

 

Fokus på Årungen (ved E6 mellom Ås og Vinterbro)

I dette seminaret får du anledning til å komme inn i en dybdedialog med vannelementet. Vi har valgt innsjøen Årungen mellom Ås og Vinterbro som utgangspunkt, 25 minutter sør for Oslo ved E6. Den spiller nemlig en sentral rolle i den usynlige landskapsorganismen rundt Oslo, og i tillegg trenger den healing på alle plan: Den har vært meget forurenset i mange år, og har vært gjenstand for store prosjekter for å få renset vannet. Det blir interessant å se hvordan en åndelig kommunikasjon og healing kan komplementere de omfattende økologiske tiltakene some er blitt gjort i det siste.

Kursinnhold:

Vi skal sammen gå gjennom geomantiske metoder for helbredelse av Jorda og vannet. Vi vil oppleve vannelementet som et kollektivt speil for menneskenes sjel. Og vi vil besøke og aktivere ulike akupunkturpunkter og vannlegemer som er forbundet i samme landskapssystem, helt opp til Glomma. Kl 10-ca 18 og 10-ca 13. 900 kr (studenter og pensjonister 400 kr).

Sted: BALDRON i skogen og BeeDynamic, Syverudveien 138, 1407 vinterbro

 

facebook info og påmelding her

Oversikt over alle arrangementene med Gregor Arzt her

 

 

Bruchwald_geomanti_Gregor_Arzt.jpg geomanti_vann_Gregor_Arzt Gregor_Arzt verschmitzt 1558 x 1558 Küste_Rügen_geomanti_Gregor_Arzt

3403082301_d9960fc8c8_o 4818492165_fa34b6d252_b 8038481832_befe096efb_b 14921692563_0cef111187_b

aug
30
søn
2015
Klassisk homeopati i møte med antroposofisk medisin – en god match? @ Unity Senter for integrert medisin og økt bevissthet
aug 30@17:00-18:00
Klassisk homeopati i møte med antroposofisk medisin - en god match? @ Unity Senter for integrert medisin og økt bevissthet | Oslo | Oslo | Norge

Homeopati er en vel utprøvd, empirisk form for legekunst. Den kan vise til over 200 år med suksesshistorier, selv ved alvorlige sykdommer og epidemier (uansett hva dagens dogmatiske eller økonomisk motiverte angrep i vestlige medier sier). –  Antroposofisk legekunst har eksistert i knappe 100 år; den utvider horisonten til å omfatte vårt forhold til Jorda, til dyr og planter – og til oss selv. Det overordnete målet er ikke bare å bli frisk, men å bli fri, å erkjenne seg selv gjennom sykdom og dens overvinnelse. – Kan denne radikale tilnærmingen åpne opp nye horisonter for klassisk homeopati?

Ennå finnes det fordommer og berøringsangst fra begge sider. I foredraget presenteres de metodiske likheter og ulikheter ved de to terapiformene, sammen med de nyttige synergiene og det ubrukte potensialet.  Klassisk homeopati og antroposofisk medisin – hvordan kan de befrukte hverandre?

Foredragsholderen Hendrikje Arzt har arbeidet som Heilpraktiker i 20 år med egen praksis i Berlin og har de siste 18 årene undervist homeopater med antroposofisk bakgrunn i ulike institusjoner. Hun har 5 års medisinstudier bak seg, i tillegg til fullført utdanning i antroposofisk medisin ved  Filder-sykehuset ved Stuttgart. Sammen med mannen dr. Gregor Arzt har hun i mange år drevet en homeopatisk fagbokhandel. I dag ligger fokuset på hestegården «Undinenhof», dyrekommunikasjon og (mest hos Gregor) på utdanningen i empatisk kommunikasjon med Jorda /geomanti.

Nå er de begge på Norgesbesøk; han med geomanti og arbeid med Oslo-området, og hun med deltakelse på miljømedisinsk seminar…. –  og foredrag på Unity-messen!

Her (på BALDRON TV) finner du et nydelig intervju med dr.Gregor Arzt ved anledning hans siste besøk hos Unity senter i Oslo.

sep
27
søn
2015
Walking Meditation: Inspirasjonsvandring til Mikaeli @ BALDRON i skogen
sep 27@17:00-20:00

 

Ved inngangen til Mikaelitiden er det igjen en høytid for dialog, for møter med naturen og dens levende vesener, med selve jorda. I Norge har vi lange tradisjoner for vandringer og møter med elementene ved hav og sjø, på fjell og vidder, i skog og mark og i frodige daler.

Vi skal knytte an til det geomantiske arbeidet som ble gjort for 4 uker siden rundt Årungen som hjertechakra i forhold til Oslo-området.

…og ellers gir jo tidens hendelser rikelig med spørsmål til fordypning…

 

Søndag 19.8. kl. 17:00 inviterer vi til inspirasjonsvandring i Syverudskogen ved Årungen i Ås, med utveksling av inntrykk og felles måltid.
Meld fra om du kommer til post@baldron.com/64943577 eller på facebook

 

Theodor_Kittelsen_Soria_Moria

Dette er en type “Walking Meditation”, med dype røtter ned i det sjelerommet som forbinder oss med naturen.

Kl 17: Vi samles; innledende ord; alle samler seg om sine spørsmål og impulser.

ca kl 18: Hver og èn går for seg selv i det vakre landskapet rundt Årungen. La blomster, trær, fugler og “atmosfærene” tale til deg! La naturen og din sjel møtes gjennom “inspirasjonsportene”.

Alle komme tilbake i hvert sitt tempo. De som er først, begynner å lage et godt måltid.

Felles bord, utveksling av inntrykk og inspirasjoner.

 

Les mer om bakgrunnen:

Dirk_Kruse_empathisch

om Dirk Kruse, han som utviklet denne metoden – og andre verktøy som bl.a. Spirituell Organisasjonsutvikling  og Sjel-til-sjel kommunikasjon i (og med) med naturen

Det blir jevnlige inspirasjonsvandringer gjennom året – sjekk events.        

Hva er en inspirajsonvandring?

Metoden er inspirert av antroposofien – men for all del: Inspirasjonsvandringen er åpne for alle åpne sjeler.

Det hjelper selvsagt hvis man har noen form for meditativ praksis – men hvis du tror at du ikke mediterer, så tar du ganske sikkert feil. Du vet det bare ikke.

La deg inspirere! Året 2015 trenger mennesker …

…som bevist følger med i tidens gang;

…som balanserer skarp observasjon av ytre hendelser med hjertevarm fremdyrking av fred og åpenhet;

…som ansikt til ansikt med kynismen i verdenspolitikken allierer seg med de gode kreftene som stadig er rundt oss og tilbyr inspirasjon og styrke;

…som lar seg inspirere og styrke av dypdedimensjonen i naturen.

Les mer om metoden, på engelsk

Vi sender gjerne mer (på engelsk eller på tysk) , hvis du sender oss en personlig epost.

—-

Her er en kurstekst fra våre venner på “Quellhof“:

Die Inspirationswanderung

Eine anthroposophische Gehmeditation

Wanderungen in der Natur können, das wissen wir, bei der Lösung von Erkenntnisfragen und Problemen im Alltag oder Beruflichem sehr hilfreich sein.

Bei der Inspirationswanderung wird das Naturerleben bewusst mit einbezogen und in ungewohnter Tiefe ausgelotet. Sie führt Stufe um Stufe tiefer in übersinnliche Wahrnehmungsräume der Imagination, Inspiration und Intuition und wird damit zu einer zentralen Methode z.B. bei Problemlösungen.

Dirk Kruse macht u.a. detailliert auf sogenannte Inspirationstore aufmerksam. Gefundene Gesetzmäßigkeiten und eigene Erfahrungen werden vertiefend bearbeitet. Dabei kann es zu einer Wechselbeziehung mit Elementar- und Engelwesen kommen – zur Befreundung mit unserer Wesens-Umwelt.

Norsk oversettelse:

Inspirasjonsvandring

En antroposofisk vandremeditasjon

Vandinger i naturen kan som vi vet være svært nyttige når det gjelder å løse kunnskapsspørsmål og problemer i dagligliv eller arbeid.

Ved en inspirasjonsvandring blir opplevelsen av naturen bevisst inkludert og utforsket i en uvanlig dybde. Den fører deg trinn for trinn dypere inn i oversanselige eområder av fantasi, inspirasjon og intuisjon, og blir dermed en sentral metode for eksempel i problemløsning.

Dirk Kruse gjør detaljert oppmerksom på såkalte inspirasjonsporter. Lovmessigheter og egne erfaringer blir fordypet og bearbeidet. Dette kan føre til en utveksling med elementære og engleaktige vesener og vennskap med vår vesensfylte omgivelse.

nov
9
man
2015
Walking Meditation: Inspirasjonsvandring i november @ BALDRON i skogen
nov 9@17:00-20:00

 

November – med tåke og underlige stemninger, regn og gløtt av sol mellom nakne trær. Overgangen fra oktober markeres med Allehelgensdag og Halloween – med vandrende skjeletter i gatene. I skogen derimot, faller naturen til ro, trekker seg sammen og forbereder vinteren. Samtidig daler gjerne den første sneen mens vi tenner lyktene til Martinsfesten og starter den vinterlige rekken av lysfester for det indre lyset. I Norge har vi lange tradisjoner for vandringer og møter med elementene ved hav og sjø, på fjell og vidder, i skog og mark og i frodige daler. Vi samles igjen til inspirasjonsvandring i Syverudskogen ved Årungen i Ås.

 

Mandag 9.11. kl. 17:00 inviterer vi til inspirasjonsvandring i Syverudskogen ved Årungen i Ås, med utveksling av inntrykk og felles måltid.
Meld fra om du kommer til post@baldron.com/64943577 eller på facebook

 

Theodor_Kittelsen_Soria_Moria

Dette er en type “Walking Meditation”, med dype røtter ned i det sjelerommet som forbinder oss med naturen.

Kl 17: Vi samles; innledende ord; alle samler seg om sine spørsmål og impulser.

ca kl 18: Hver og èn går for seg selv i det vakre landskapet rundt Årungen. La blomster, trær, fugler og “atmosfærene” tale til deg! La naturen og din sjel møtes gjennom “inspirasjonsportene”.

Alle komme tilbake i hvert sitt tempo. De som er først, begynner å lage et godt måltid.

Felles bord, utveksling av inntrykk og inspirasjoner.

 

Les mer om bakgrunnen:

Dirk_Kruse_empathisch

om Dirk Kruse, han som utviklet denne metoden – og andre verktøy som bl.a. Spirituell Organisasjonsutvikling  og Sjel-til-sjel kommunikasjon i (og med) med naturen

Det blir jevnlige inspirasjonsvandringer gjennom året – sjekk events.        

Hva er en inspirajsonvandring?

Metoden er inspirert av antroposofien – men for all del: Inspirasjonsvandringen er åpne for alle åpne sjeler.

Det hjelper selvsagt hvis man har noen form for meditativ praksis – men hvis du tror at du ikke mediterer, så tar du ganske sikkert feil. Du vet det bare ikke.

La deg inspirere! Året 2015 trenger mennesker …

…som bevist følger med i tidens gang;

…som balanserer skarp observasjon av ytre hendelser med hjertevarm fremdyrking av fred og åpenhet;

…som ansikt til ansikt med kynismen i verdenspolitikken allierer seg med de gode kreftene som stadig er rundt oss og tilbyr inspirasjon og styrke;

…som lar seg inspirere og styrke av dypdedimensjonen i naturen.

Les mer om metoden, på engelsk

Vi sender gjerne mer (på engelsk eller på tysk) , hvis du sender oss en personlig epost.

—-

Her er en kurstekst fra våre venner på “Quellhof“:

Die Inspirationswanderung

Eine anthroposophische Gehmeditation

Wanderungen in der Natur können, das wissen wir, bei der Lösung von Erkenntnisfragen und Problemen im Alltag oder Beruflichem sehr hilfreich sein.

Bei der Inspirationswanderung wird das Naturerleben bewusst mit einbezogen und in ungewohnter Tiefe ausgelotet. Sie führt Stufe um Stufe tiefer in übersinnliche Wahrnehmungsräume der Imagination, Inspiration und Intuition und wird damit zu einer zentralen Methode z.B. bei Problemlösungen.

Dirk Kruse macht u.a. detailliert auf sogenannte Inspirationstore aufmerksam. Gefundene Gesetzmäßigkeiten und eigene Erfahrungen werden vertiefend bearbeitet. Dabei kann es zu einer Wechselbeziehung mit Elementar- und Engelwesen kommen – zur Befreundung mit unserer Wesens-Umwelt.

Norsk oversettelse:

Inspirasjonsvandring

En antroposofisk vandremeditasjon

Vandinger i naturen kan som vi vet være svært nyttige når det gjelder å løse kunnskapsspørsmål og problemer i dagligliv eller arbeid.

Ved en inspirasjonsvandring blir opplevelsen av naturen bevisst inkludert og utforsket i en uvanlig dybde. Den fører deg trinn for trinn dypere inn i oversanselige eområder av fantasi, inspirasjon og intuisjon, og blir dermed en sentral metode for eksempel i problemløsning.

Dirk Kruse gjør detaljert oppmerksom på såkalte inspirasjonsporter. Lovmessigheter og egne erfaringer blir fordypet og bearbeidet. Dette kan føre til en utveksling med elementære og engleaktige vesener og vennskap med vår vesensfylte omgivelse.

nov
29
søn
2015
Biene og Jorda – foredrag med Karsten Massei og Franziska van der Geest @ Steinerskolen i Ås
nov 29@15:00-17:00
Biene og Jorda - foredrag med Karsten Massei og Franziska van der Geest @ Steinerskolen i Ås | Akershus | Norge

Karsten Massei og Franziska van der Geest vil fortelle om arbeidet med naturvesener, særlig knyttet til biene. Dette er en åpen avslutning av bieseminaret lørdag/søndag, hvor temaet er “Dronningmysteriet”, men også om bienes gaver og dronning, droner og arbeiderbier, sett gjennom et mangeårig arbeid med en fordypet betraktning og åndsforskning knyttet til bier og naturvesener.

Karsten Massei har i mange år samarbeidet med birøktere og er nå en meget avholdt kursleder og foredragsholder. Han har utgitt boken “Bienes gaver” som snart kommer i norsk oversettelse (se eget event fredag 27.11) og arbeider nå med en oppfølger rettet mer direkte til birøktere. Karsten Massei arbeider fortsatt som lærer ved den Helsepedagogiske skolen i Zürich, men er samtidig travel som kursholder og i arbeidet med bøkene om naturens vesener.

Franziska van der Geest har i mange år viet sitt liv til arbeidet for jorden og for naturens vesener. Hun har vært lærer og støttespiller for Karsten og har bidratt  med flere malerier i hans bøker. Mange av disse vil stilles ut denne kvelden, Det vil også være mulig å kjøpe trykk av bildene.

Vesensmøte med Jorda: Earth Healing og naturånder – Foredrag med Franziska van der Geest @ Steinerskolen i Ås
nov 29@18:00-20:00
Vesensmøte med Jorda: Earth Healing og naturånder - Foredrag med Franziska van der Geest @ Steinerskolen i Ås | Akershus | Norge

Franziska van der Geest vil vise malerier og fortelle fra sitt arbeid med jordens eterlandskap.

Franziska van der Geest og Karsten Massei har et felles foredrag om bier og Earth Healing, om samarbeid med naturvesener. tidligere samme dag.

 

 

Franziska van der Geest har i mange år viet sitt liv til arbeidet for jorden og for naturens vesener. Hun har vært lærer og støttespiller for Karsten og har bidratt  med flere malerier i hans bøker. Mange av disse vil stilles ut denne kvelden, Det vil også være mulig å kjøpe trykk av bildene.

se her hennes online-bildegalleri, spesielt bilder fra USA reisen og fra Skandinavia, eterbilder og møter med naturånder.

—–

 

Se intervjuer med tidligere foredragsholder om Empatisk kommunikasjon med Jorda – her på BALDRON TV

Les mer om geomanti og tidligere events rundt Earth healing her

 

Lurer du på hva geomanti handler om? her er litt stoff til fordypning:

Hva er geomanti / Empatisk kommunikasjon med Jorda?

Hvordan kan et menneske eller en gruppe omgås kreativt med vår tids voldsomme omveltninger på alle nivåer av vår jordiske eksistens?

Hvilke verktøy har vi til rådighet for å støtte die kosmiske endringene i oss selv og i det jordiske universet?

 

Her er noen av pionerene innen Sacred Landscape / geomanti:

Marko Pogačnik kan anses som grunnlegger av den „nye“ geomantien. Han er blitt kjent i Norge gjennom to intensive seminarer i 2001 og 2010

Marko Pogačnik er geomant, kunstner og forfatter fra Slovenia. Hans livsverk er manifestert i steinsetninger for Jord-akupunktur over hele kloden, i uttalelige seminarer og utdanninger for «Sacred landscape / Intuitiv kommunikasjon med Jorda» og i et dusin bøker om geomanti, naturånder og Jordas forvandling. Han har gjennom sitt arbeid preget det flerdimensjonale rommet, livskunsten, kosmogrammer og jordens kosmos. Til hans oppfinnelser hører også Lithopunktur som jordakupunktur. Hans impulser bæres videre i «LifeNet» : et nettverk for gjensidig inspirasjon mellom den levende Jorda og menneskeheten.

 

 

Andre banebrytere for en moderne, empatisk kommunikasjon med Jorda, er

Stefan Brönnle, professor for lanskapsøkologi ved München og grunnleggeren av Inana  akademiet.

 

Hans-Joachim Aderhold, brobygger innen det antroposofiske

 

Dr. Gregor Arzt, leder for en meget anerkjent utdanning.

Gregor Arzt har selv skrevet denne fine innføringen:

 

Allment om geomanti

Geomanti er erfaringsvitenskapen for den belivede, gjennombesjelete og gjennomåndete jorda. Den forener spirituelle, kunstneriske, sosiokulturelle, terapeutiske og naturvitenskapelige betraktninger i seg til en helhetlig vitenskap. Den er så gammel som menneskeheten selv og finnes i alle verdens kulturer (for eksempel i Kina som Feng Shui) og ble i vår vestlige sivilisasjon gjenoppdaget for omkring 30 år siden og tidsmessig videreutviklet. Gjennom sin grunnleggende betraktningsmåte, kan geomantien anvendes terapeutisk, rådgivende og formende i boliger, hus og hager, firmaer, institusjoner og for hele landskap og regioner.

Geomanti er beslektet med den helhetlige ansatsen i homeopatien. I den praktiske framgangsmåten finnes et dypt slektskap med menneskenes akupunktur og reflekssoneterapi, for også jorda har slike finstofflig- energetiske organsystemer som chakraer, meridianer og akupunkturpunkter, både for de store og de små landskapsområdene.

Som geomant vil jeg gjerne være både vitne og verktøy for jorda og menneskenes felles evolusjon. Som andre geomanter og åndsforskere, arbeider jeg for et fremtidig, felles livsfellesskap mellom jorda og menneskene. Vi utforsker de felles utviklingstemaene for steder, regioner og deres beboere, og ønsker å begeistre menneskene for jordlivets verdi og deres ledende oppgaver i dette. Som rådgiver og lærer kan jeg vise dem veier til en tidsmessig forbindelse med livets urkrefter, og vise dem hvordan de individuelt og kollektivt er sammenvevet med disse kreftene: lokalt, regionalt, globalt, kosmisk. Geomanti kan hjelpe den enkelte til å gå over fra å være en tilskuer til hendelsene til å bli en medskaper og finne sitt eget, individuelle og også felles kunstneriske uttrykk.

Jeg tilbyr geomanti som en åndelig skoleringsvei og meditasjonstrening for alle som gjerne beveger seg ute og som ønsker å forbinde seg med naturkreftene. I dette opplever jeg at det aller viktigste er at alle deltakerne øver og forsker sammen, slik at helbredelse kan finne sted. Vi søker å gripe og erkjenne de aktuelle oppgavene for det forestående felles utviklingsskrittet for jorda og menneskene.

 

 

nov
24
tor
2016
Det usynlige landskapet: Skandinavias vesen og oppgave i Europa
nov 24@19:00-21:00
Det usynlige landskapet: Skandinavias vesen og oppgave i Europa @ Oslo | Oslo | Norge

Det usynlige landskapet: Skandinavias vesen og oppgave i Europa

Møter med naturånder og i øst, vest, nord, syd

Bilder, lysbilder og fortellinger fra en nokså uvanlig reise

 

Franziska van der Geest og Thomas Matejicek fra Sveits forteller fra sine møter med vesener og energier i de nordiske land. De som kjenner dem fra deres tidligere seminarer i Norge , vet at dette alltid skjer på en sprudlende, spontankunstnerisk måte. Gjennom 5 måneder har de latt seg lede fra sted til sted, alltid i en levende, lyttende dialog med elementarvesener, landskapsengler og erkeengelen Mikael, vår tids ledende ånd. Med seg i bobilen har de hatt gaver som vokste underveis: kildevann fra alle Europas elver og hav, fra kilder og innsjøer, dessuten sand og steiner fra noen helt spesielle steder – og aske fra de ritualene med ild og vann som de gjennomførte på hvert sted. Ethvert transformerende healingarbeid blir da også fanget opp i et intuitivt bilde der liksom naturåndene selv fører fargestiftene (se http://www.artmajeur.com/de/artist/desiree/collections) .

 

Underveis har de sett og lært – om Nordens vesen og oppgave. Foredraget på torsdag vil særlig ta opp spørsmålet om hva som er Skandinavias skikkelse og oppgave i Europa i dag? Og hva er så spesielt med Nord-Norge? Hvilke muligheter finnes det for å fremme en spirituell økologi i en levende dialog med naturen? Kan vi – for eksempel ved den russiske grensen – samarbeide med Jordas vesener for å styrke fred og liv på et indre plan?

 

Franziska van der Geest er pedagog og terapeut og har startet og ledet Steinerbarnehager i Sveits og Tyskland. Sammen med sin partner Thomas Matejicek  har hun de siste 10 årene reist i hele Europa samt Amerika, Asia og Afrika med sin selvvalgte livsoppgave «Biographie – Geographie»: et personlig, intuitivt og lekent-meditativ arbeid med helbredelse og forvandling og menneskeskapte blokkeringer i landskapet. Når det er tid underveis, gir hun personlig veiledning til mennesker og prosjekter som jobber for en fremtid i fredelig selvutfoldelse.

 

Sie werden uns von ihren vielen Erlebnisse mit dem Grundsteinspruch Rudolf Steiners in der Begegnung mit dem Wesen Skandinavien erzählen, durch das sie viele Monate geführt wurden und begleitet von Ort zu Ort durch die Naturkräfte des Lebens selbst und durch die Begegnungen mit allen Kulturströmungen des Nordens.

 

Foredrag på tysk med oversettelse til norsk.