| |

Reisen til Georgia i 2015 – åpent event i regi av Jordsamvirket

I 2015 vil Jordsamvirket organisere en tur til Georgia, med besøk på Momavlis Mitsa og rundtur til de georgiske mysterie- og gralsstedene sammen med en fantastisk, antroposofisk guide. Ta kontakt hvis du er interessert!

Jordsamvirket utvider altså aktiviteten til å omfatte Georgia og Armenia. Der har vi nå vår gode venn og kontakt Rainer Sax, som mange kjenner fra virksomhetene i Ukraina – og som Demeter-rådgiver og ansvarlig for de biodynamiske preparatene i Sveits. I tillegg har vi Jean Jeaques I den anledning arrangerer vi en tur i juni 2015 for å besøke biodynamiske gårder og initiativer i Georgia, og møte landet og kulturen. Vi inviterer alle interesserte til å være med – og vi har særdeles gode og kyndige hjelpere og guider som vil sørge for at vi får et fantastisk opphold. Mer info vil fortløpende legges ut på freearth.org

5434011651_d59c8d485a_b

Etniske georgiere kaller seg selv kartvelebi (ქართველები), landet sitt Sakartvelo (საქართველო, «kartvelernes land»), og språket sitt kartuli (ქართული). Ifølge de gamle georgiske krønikene var kartvelernes forfar Kartlos, oldebarnet til den bibelske Jafet. NavnetSakartvelo (საქართველო) består av to deler. Rotordet, kartvel-i (ქართველ-ი), viser til en innbygger i hjertet av den sentraløstlige georgiske regionen Kartli, eller Iberia som det er kjent som i kilder fra Romerriket. Antikkens grekere (Strabon, Herodotos, Plutark,Homer, og andre) og romere (Titus Livius, Tacitus, og andre) omtalte til østlige georgiere som «iberere» (iberoi i noen greske kilder) og vestlige georgiere som «kolkhianere».[3]

Begrepa Georgia og georgisk oppsto i Vest-Europa tidlig i middelalderen, muligens på grunn av at georgierne tilba Sankt Georg. En annen teori, foreslått av Jean Chardin, går ut på at navnet har greske eller latinske røtter, henholdsvis γεωργός «jordpløyer» oggeorgicus («jordbruk»).

kuehe_vor_kaukasus_richtung_dorf _WEB

Georgia ligger sørvest i Asia langs Svartehavskysten, mellom Tyrkia og Russland. Landet i Kaukasus er et lite land med et areal på 69 875 km², litt under en fjerdedel av arealet til Norge. I nord og nordøst grenser landet til tre republikker i den russiske føderasjonen,Tsjetsjenia, Ingusjetia og Nord-Ossetia. I øst grenser Georgia til Aserbajdsjan og i sør grenser Georgia til Armenia og Tyrkia. Svartehavet utgjør hele landets grense mot vest.

  • Høyeste punkt: Sjkhara, 5 064 moh.
  • Laveste punkt: Svartehavet, 0 moh.

Georgia er fullt av fjell. Grensen mot Russland i nord følger ryggen på fjellkjeden Store Kaukasus. De snøkledde toppene ruver over Svartehavet i nordvest og har tallrike utløp og mange lavere kjeder. Et sentral avsats som heter Kartalinian skiller disse fjellene fra en parallell rekke med fjell som heter Lille Kaukasus. Med sine storslåtte topper og platåer strekker disse fjellene seg inn i Tyrkia og Armenia.

Lenger mot øst renner elven Kura forbi hovedstaden Tbilisi. Med sine sideelver renner elva gjennom de sør-østlige delene av landet før den renner inn i Aserbajdsjan gjennom en rekke dalfører. Ut mot Svartehavskysten ligger myrlendte sletter som heterKolkhidaslettene.

Fjellene gjør at landet har et variert klima. Om vinteren er det kaldt med store snømengder, men enda kaldere luft fra Russland i nord stanses av Store Kaukasus. Milde vinder skaper et subtropisk klima i lavlandsområdet Kolkhida, mens de østlige delene av Georgia har et langt tørrere vær.

Store deler av Georgia er dekket av trær. Det er mest bjørkeskog i fjellene, mens det er mye bøk, eik og kastanje i de lavere strøkene. Dyrelivet er rikt, det er særlig mange arter der som trives i skog, for eksempel rådyr, hjort, bjørn og ulv. I fjellstrøkene finnes det mye fjellgeit.

 

7307665490_576ac9eda7_n

 

Tbilisi, hovedstaden i Georgia

 

I Georgia blir det både besøk på biodynamiske gårder og gamle kirker og byer, samt et besøk over grensen til i Armenia. Nærmere om programmet kommer. Følg med på nettsiden til Jordsamvirket for nærmere informasjon. Freearth.org

 

 

Georgia_5680897285_941c6245a2_o

Similar Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *