Vi er mye på farten – takk for din forståelse

Kjære venner og kunder!
BALDRON er den pulserende midten i våre travle liv. Mens Raphael reiser i sør og øst, reiser Marianne nordover, men vi møtes i midten, hos BALDRON i skogen ved Årungen. I skrivende stund med rim på bakken og høstkledt skog med sol over gyldne trær og blinkende vann.
Mariannes pendling nordover har hatt et høydepunkt denne høsten, med oppstart av verdens nordligste steinerbarnehage. I Langfjordbotn i Alta kommune i Finnmark, går det nå 8 barn i en ordentlig steinerbarnehage. Men Finnmark er en litt annen verden enn resten av landet, og den lokale tilpasningen gjør dette til et annerledesprosjekt. Her må fryseboksen være stor nok til matauk, med reinsdyrslakt og fisk rett fra havet. Vi har møbler fra den lokale snekkeren, en trivelig pensjonert fisker, får fisk levert på døra fra Sørøya av onkelen til en av medarbeiderne, får reinslakt av en av de lokale samene som har dyra i Langfjorden på sommerbeite og bær må vi plukke sjøl i de frodige fjell og viddelandskapet som omgir den fruktbare dalen rundt fjorden. Reinskinn til utebruk er helt nødvendig, gårdsbesøk er unødvendig, siden stort sett alle ungene bor på gård, men høstfest har vi hatt! Langfjorden er snø- og hundekjørerparadiset under nordlyset og en naturperle gjennom den (litt korte) sommeren. Nå begynner snøballen å rulle videre, med interessante prosjekter i trekulturmøtet mellom det «norske», det kvenske og det samiske; tre varianter av norsk som sammen arbeider med å finne berikende utvekslings- og møtepunkter.
Midt i dette er altså Marianne med å støtte opp, litt mer intenst denne høsten enn ellers.
Raphael reiser over andre vidder; hos ham går reisen sørover i Europa. Han reiser med våre mistelteinessenser som snart kan framstå med en komplett portefølje av brosjyrer på mange språk, nettsider og essenskort. Samtidig reiser han med foredrag om EMF, om stråling, skjerming – og ikke minst lyskvalitet. Han utvider og bygger nettverk og kompetanse som også kommer BALDRON til gode.
Som regel er minst en av oss hjemme – unntatt nå i oktober to uker. Dagene vår hjemme ved vakre Årungen er intense, men gode. Heldigvis får vi litt hjelp med pakking og utsending av vår kjære Ingelin og andre gode venner. Telefonene settes over, slik at vi kan svare dere som ringer oss, og vi er begge på mail. Butikken i skogen kan besøkes når vi er hjemme, men det må avtales i forkant – så dere vet vi er der! Vi slipper ikke BALDRON,  og vi vet at mange av dere er glade for at vi er der. Vi håper vi kan være til hjelp for mange utover høsten; dere er fortsatt hjertelig velkommen til BALDRON!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *